TOESPRAAK VAN DE STAFHOUDER OP DE ALGEMENE VERGADERING 16 JUNI 2020

Hartelijk welkom Bart De Moor

Mijnheer de verkozen stafhouder, het is vandaag vooral úw dag. Vanaf 1 september zult u aan het roer staan van het schip van de Orde. Als gedreven fotograaf kent u de taal van de precisie, u weet wat contrast is, u hebt oog voor de lichtinval. Deze kwaliteiten zullen u helpen in uw opdracht als stafhouder. U kunt snel zijn, maar ik heb u ook leren kennen als een zeer voorzichtig man.

Bij voorzichtigheid moet ik denken aan Frans Andriessen. Misschien herinnert u zich deze Nederlandse politicus, die jarenlang, en met succes, eurocommissaris geweest is. De cabaretier Wim Kan zei van hem: “Ik vind hem zo een voorzichtige man, als een slak die afremt in de bocht.” Nu, zoveel behoedzaamheid wens ik u niet toe, maar voorzichtigheid siert een stafhouder.

U zult uw lens kunnen richten op de Orde en haar leden. U zult vaak uw groothoeklens moeten opzetten, om het geheel te overschouwen, maar nog vaker aan macrofotografie doen: de kleine kantjes van mensen (en ook van advocaten) onder ogen nemen en er een harmonieuze oplossing voor bedenken.

U bent een fijne jurist, een bevlogen verdediger van bemiddeling en toch een advocaat in hart en nieren, en bovendien een warme mens vol luisterbereidheid. U hebt alles in huis om een fijne en wijze stafhouder te zijn.

Het is een eer uw voorganger te mogen zijn, ik wens u graag het allerbeste toe voor de komende, intense twee jaar die u te wachten staan, en ik kijk ernaar uit om vanuit de OVB met u te mogen samenwerken.